Om kenneln

Skogslängtans kennel bedriver en liten uppfödning av Nova Scotia Duck Tolling Retriever, även kallad tollare. Jag som har kenneln heter Marika Sjögren (fd Lundin) och har haft tollare sedan 2012, i hemmet finns även strävhårig normaltax. Jag är uppväxt med drivande hundar och hund har alltid varit en självklarhet i hemmet. Idag bor jag tillsammans med min man och hundarna på vår gård i Tjällmo i norra Östergötland.

År 2018 ansökte jag om kennelnamn, valet av namn kändes naturligt och det blev Skogslängtans. Detta eftersom jag förutom att vara mycket i skogen under jakt och hundträning är utbildad jägmästare. När jag inte jagar, tränar hund eller jobbar så tycker jag om att springa orientering. Kort sagt så ligger skogen mig väldigt varmt om hjärtat.

Jag ägnar en stor del av min fritid åt jakt och hundträning. Målet med uppfödningen är att föda upp friska och mentalt stabila tollare som lämpar sig för jakt och hundsport. Tollaren är en aktiv och alert jakthund som kräver aktivering och sysselsättning för att trivas. Mina tollare används som apporterande fågelhundar på jakter, startas på prov och tävlingar samt tränas i bland annat viltspår och lydnad som aktivering.

Valparna säljs registrerade i Svenska Kennelklubben och är givetvis veterinärbesiktade, id-märkta, vaccinerade, avmaskade och dolda fel försäkrade. Jag förväntar mig att valpköpare kan erbjuda hunden ett aktiv hem där hunden får aktiveras genom jakt eller andra aktiviteter. För att utvärdera min avel så vill jag att man röntgar hundens höfter och armbågar samt genomför ett BPH. Naturligtvis vill jag även få följa valparna i livet och hålla kontakten med mina valpköpare och finnas där om ni behöver tips och råd.

Jag har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning under 2017-2018. Jag är även medlem i Svenska Tollarklubben och bedriver självklart uppfödningen enligt klubbens avelspolicy.