Om kenneln

Skogslängtans kennel är för närvarande vilande, jag har tidigare avlat på Nova Scotia Duck Tolling Retriever (tollare) men kommer ej att ha någon mer kull av tollare då min stamtik Fira har gått i pension från avel. Jag hoppas att min tax Vera kommer att uppfylla mina förväntningar och kunna gå i avel i framtiden, vilket tidigast blir år 2023.

Jag som har kenneln heter Marika Sjögren, jag är uppväxt med drivande hundar och hund har alltid varit en självklarhet i hemmet. Idag bor jag tillsammans med min man och hundarna på vår gård i Tjällmo i norra Östergötland.

År 2018 ansökte jag om kennelnamn, valet av namn kändes naturligt och det blev Skogslängtans. Detta eftersom jag förutom att vara mycket i skogen under jakt och hundträning är utbildad jägmästare. När jag inte jagar, tränar hund eller jobbar så tycker jag om att springa orientering. Kort sagt så ligger skogen mig väldigt varmt om hjärtat.

Jag ägnar en stor del av min fritid åt jakt och hundträning. Mina tollare används som apporterande fågelhundar på jakter, startas på prov och tävlingar samt tränas i bland annat viltspår och lydnad som aktivering. Taxarna jagar och går viltspår.

Valparna säljs registrerade i Svenska Kennelklubben och är givetvis veterinärbesiktade, id-märkta, vaccinerade, avmaskade och dolda fel försäkrade.

Jag har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning under 2017-2018. Jag är även medlem i Svenska Tollarklubben samt Svenska Taxklubben och bedriver självklart uppfödningen enligt respektive klubbs avelspolicy.